Avsallar'da Emlak | Rixoshome.com.tr

Türkiye'de belgelerinizi kaybederseniz ne yapmalısınız?

Belgelerin kaybolması her zaman ve her ülkede son derece tatsız bir olaydır. Ancak hiçbirimiz kaderin cilvelerine ve hatta kendi ihmallerimize karşı bağışık değiliz. Türkiye'de belgelerinizi kaybederseniz ne yapmalısınız?

 

lose your documents

 

Tabii ki en az sıkıntılı durum, Türk vatandaşlığınız varsa ve örneğin kimlik kartınızı kaybettiyseniz. Bu durumda mümkün olan en kısa sürede 199 kısa numarasını arayarak kayıp ihbarında bulunmalı ve en yakın Nüfus Müdürlüğüne gitmelisiniz. Orada bir form doldurur, 60 lira ceza ödersiniz ve yeni kimlik ikamet (kayıt) adresinize teslim edilir.

Şimdi, Türk vatandaşı olmayan ve önemli belgelerini kaybeden yabancı uyruklular için nasıl bir yol izleneceği aşağıda açıklanmıştır. Oturma izninizi, çalışma izninizi, kendi ülkenizin pasaportunu vs. kaybettiyseniz, yapmanız gereken İLK şey en yakın polis karakoluna gidip belgenin kaybolduğunu bildirmektir.

Oturma izni kartınızı kaybederseniz, bunu Göçmenlik Dairesi'ne götürmelisiniz; burada ayrıca şunlara da ihtiyacınız olacaktır

- Nüfus Bilgi Merkezi'nden alınmış adres belgesi
- pasaport + fotokopisi
- başvuru formu (yerel olarak temin edilebilir).

Başvurunuzu yaptıktan sonra, vergi dairesinde ödemeniz gereken bir makbuz alacaksınız.

Kart çıkarma ücreti + yıllık oturma izni ücretinin yarısını ödemeniz ve makbuzu göçmenlik bürosuna vermeniz gerekecektir. Kira sözleşmesi, fotoğraf, banka hesap özeti vs. istenmeyecektir. Yeni oturma izni kartınız ikamet ettiğiniz yere ulaşacak ve kaybettiğiniz kartla aynı geçerlilik süresine sahip olacaktır.

Çalışma izninizi kaybederseniz, şunları yapmalısınız:

- ilk başvurunun yapıldığı sistemde yeni bir izin kartı için talepte bulunmak
- kayıp belge hakkında bir polis raporu gönderin
- onay üzerine vergi ve harçları ödeyecektir.

Ülkenizin uluslararası pasaportunu kaybedersenizpolis tarafından sağlanan yeni bir tane almak için ülkenizin konsolosluğuna gitmeniz gerekir.
(oturma izni ile Türkiye'de daimi ikamet için) veya beyaz pasaport (pasaportunuz olmadan ülkenize dönmek için sertifika) almak için.

 

Türkiye'de eğitim sektörü

 

Listeleri karşılaştırın

Karşılaştırmak
YouTube
Instagram
Müşteri destek ekibimiz sorularınızı yanıtlamak için burada. Bize her şeyi sorun!
//
Kurucu
Mehmet Er
Mevcut
//
Danışman
Victoria Özyigit
Mevcut
//
Danışman
Abdullah Parlak
Mevcut